Παιδαγωγικά και Διδακτικά συμπεράσματα

 

Παιδαγωγικά και Διδακτικά συμπεράσματα από το 1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Μοντέλου Προσομοίωσης του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών του 1ου Γυμνασίου Κηφισιάς- 1MSKMUN 2019

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές

Σας ενημερώσουμε ότι το 1ο Διεθνές μαθητικό Συνέδριο Μοντέλου Προσομοίωσης του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς υλοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικά :

1. Στο Συνέδριο συμμετείχαν 16 σχολεία συνολικά .

2. Όλες οι ημέρες του Συνεδρίου κύλησαν ομαλά , δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα, και δεν παρεκκλίναμε σε καμία περίπτωση από το πρόγραμμά μας .

3. Οι Τελετές έναρξης και λήξης ενθουσίασαν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, και μας τίμησαν με την παρουσία τους , εξέχουσες προσωπικότητες όπως βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και διπλωμάτες .

4. Ως σχολείο υποδοχής ανταποκριθήκαμε πλήρως σε όλες τις ανάγκες των συμμετεχόντων μαθητών και εκπαιδευτικών ( φαγητό , γραφική ύλη ). Ο Δήμος Κηφισιάς κάλυψε όλες τις ανάγκες, για την άριστη διεξαγωγή του Συνεδρίου .Σε αυτό βοήθησε και ο προηγούμενος σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και πολλοί γονείς που βοήθησαν εθελοντικά . Όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και μας δήλωσαν την συμμετοχή τους για το επόμενο συνέδριο τον Φλεβάρη του 2020 .

5.  Σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα βασιζόμενοι στις απόψεις των μαθητών κυρίως , σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

 • Σημαντική η εμπειρία να βρεθούν με συνομηλίκους τους , και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για θέματα που απασχολούν τον πλανήτη αλλά και την Ευρώπη.
 • Διαπίστωσαν μεγάλη βελτίωση στα αγγλικά τους.
 • Βελτίωσαν την επιχειρηματολογία και τον δημόσιο λόγο.
 • Γνωρίστηκαν με μαθητές από άλλα σχολεία και δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς φιλίας .
 • Βελτιώθηκε το πνεύμα συνεργασίας και της ομαδικότητας .
 • Γνώρισαν τι σημαίνει να είναι κανείς πολίτης του κόσμου με συνείδηση και κρίση για το τι συμβαίνει παγκόσμια .
 • Προώθησαν λύσεις πάνω σε σύγχρονα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο και έμαθαν να μάχονται για ιδεώδη.
 • Μαθητές με εμπειρία και από άλλα συνέδρια τόνισαν ότι το συνέδριο μας δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από άλλες μεγάλες διοργανώσεις της Ελλάδα και του εξωτερικού .
 • Επισημάνθηκε από τους μαθητές η αμέριστη βοήθεια που δέχτηκαν από τους προέδρους των επιτροπών , καθώς και ότι τηρήθηκαν κατά γράμμα οι κανόνες λειτουργίας των επιτροπών .
 • Τονίστηκε ακόμη ότι το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιείχε αρκετό χρόνο για επιχειρηματολογία , που είναι και ο βασικός στόχος ενός τέτοιου Συνεδρίου .
 • Έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το πόσο όμορφο και καθαρό ήταν το σχολείο μας , και θαύμασαν το ότι το σχολείο μας , σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους έχει ζωγραφιστεί από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

6. Από του συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς (Advisors) των άλλων σχολείων επισημάνθηκαν τα εξής :

α. ότι ένα δημόσιο σχολείο- χωρίς δίδακτρα συμμετοχής – κατάφερε να διοργανώσει ένα συνέδριο επάξιο παρόμοιων συνεδρίων που διοργανώνουν κυρίως ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα, αλλά και σχολεία του εξωτερικού.

β. ότι τηρήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις του συνεδρίου , όπως για παράδειγμα οι μαθητές να μιλούν αποκλειστικά και μόνον την αγγλική γλώσσα κατά την διάρκεια των εργασιών.

γ. ότι χρειάζεται αρκετή προετοιμασία των μαθητών σε σχέση με τις ανάγκες του προγράμματος , κυρίως πριν από την υλοποίησή του .

7. Μετά την επιτυχία της άριστης διεξαγωγής του Συνεδρίου, συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι και την ίδια διάθεση, για την υλοποίηση του Δεύτερου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου Μοντέλου Προσομοίωσης του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 1MSKMUN 2020 ( 6-9 Φεβρουαρίου 2020), ευελπιστώντας και στην συμμετοχή τριών σχολείων από το εξωτερικό, που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν .

THE 1MSKMUN ORGANIZATIONAL TEAM

Η Διευθύντρια
Δωροπούλου Σάντρα
Πε01 Θεολόγος
1MSKMUN Director
M.ed , MA

By |2019-09-09T20:00:15+00:00Απρίλιος 11th, 2019|2018 - 2019|0 Comments